Категории


ПодкрепетеПонеделник, 10 Март 2014 20:35

Молитва за мир в Украина. Призив на схиархимандрит Илий (Ноздрин)

Христос няма врагове. Трябва да се обърнат хората към Бога, а не към политиката

 

Христос няма врагове. И ако някой ни помага да намерим врага - ни отклонява от Христа. Целта на земния живот на човека не е да се борим за земни победи, а да успеем да излезем от света. Методът на духовния живот - е да се научим, как да се предадем на Волята Божия. Да се учим на това ще трябва цял живот. Но когато се научим, разбираме, че нито една земна цел не си струва това, че да се борим за нея.

 

Трябва да се обърнат хората към Бога, а не към политиката. И Бог Сам ще измени ситуацията. Защото Христос с никого не се бори. Следователно, ако ние сме встъпили в Борба, значи, ние вече не сме с Христа. Бог действа не така, както плътските хора предполагат. Той не им помага да решават техните проблеми, а просто отмахва проблема или наказанието, когато от тях вече няма нужда. Така че да се борим - ние няма за какво, а ако помислим, ще видим, че няма и с кого. Всичко зависи от нас самите.

 

И така, трябва да се обърнем не към борба с враговете, а към Бога, Който никому не противостои. Нашето оръжие - това е молитвата, а не омразата. В това е нашата сила. А в страха и омразата - е нашата слабост и поражение.

 

 

Молитва за мир в Украина

 

Владыко Вседержителю, Святый Царю. Призри с небесе и виждь, како враждуют людие земли нашея и замышляют друг на друга суетное и злобное.

 

О, Многомилостиве! Прости грехи и беззакония наша, ихже ради многия скорби, беды и устрашения приидоша на ны. Благодатию Пресвятаго Духа ороси любовию изсохшия сердца людския, тернием самолюбия, ненависти, зависти, злобы, вражды, лукавства и иных беззаконий поросшия, да возрастят горящую к Тебе и братиям своим любовь, и ею да будут истреблены вси распри, раздоры, разделения во Отечестве нашем.

 

Усердно молим Тя: мир державе нашей даруй, Церкви Твоей и всем людем земли нашея. Ты бо еси Царь мира и мира Твоего несть предела и Тебе слава и благодарение и поклонение от всех да возсылается, ныне и присно и во веки веков.

 

 

Важно е келейно да се чете и молитва за Отечеството

 

 

"Спаси, Боже Праведный, всех вместе! 

Отврати Лице Твое от грех наших общих и личных,

и отдай нам обратно наше богатство - наше Отечество.

Обрати врагов наших вспять.

Аминь."

 

 

 isihazm.ru

Прочетена 27 пъти

Последно добавени