Категории


ПодкрепетеСъбота, 01 Март 2014 14:01

Севастопол се моли за мир и моли за молитви

Медия

От 25 февруари всеки ден се извършва обиколка на града с автомобилно Литийно шествие

 

Севаастопол, 27 февруари, 2014 год.

 

От 25 февруари всеки ден се извършва обиколка на града с автомобилно Литийно шествие с иконите на Пресвета Богородица „Радост на всички скърбящии Ченстоховска” ("Непобедима Победа"), съобщава сайт Севастополско благочиние.

 

Никой не иска война, никой не иска страдания. Но това, което изпраща Бог, трябва да приемаме от Него със смирение, да благодарим и Го молим, да молим Неговата милосърдна Майка, Господ още веднъж да ни дарува мир. Да молим Господ да върне разума на нашия народ. За да видим Него, да Го обичаме и, обичайки Го, да Го следваме и следваме Неговите заповеди, да изпълняваме Неговите заповеди - да не убиваме, да не крадем, да не лъжесвидетелстваме, да почитаме родителите си, да не си издигаме кумири, и извършвайки всичко това, да докажем своята любов пред Бога. Защото Господ пряко казва в Свещеното Писание чрез Своите ученици: "Ако Ме обичате, ще опазите и моите заповеди". Да спазваме закона Христов, това е най-главното, което сега трябва да чуе православният християнин: молитва, твърдост във вярата, твърдост във въздържанието, пост, покаяние - и чрез това Господ да ни прости и ни помилва.

 

Организаторите канят всички желаещи и имащи възможност.

 

Нужни са превозно средство, бензин и вашето лично участие, вашата молитва. По време на литийната обиколка се чете акатист към Пресвета Богородица, възнасят се молитви за примиряване на враждуващите и за даруване на мир, чете се Евангелието.

 

 

Записване и справки на телефон: 066 - 207 - 60 - 04.

 

Маршрутът е: Свято-Владимирски катедрален храм в Херсонес - храм „светител Николай” Камиши - Феолентовско шосе - храм „св. Вмчц. Варвара” - Балаклаво - Хмелницко - Инкермански Свято-Климентовски манастир - Верхнесадово - Любимовка - Северна - Херсонес.

 

Молебен преди тръгване: 12:30 ч. Тръгване на автобуса: 13:00 часа всекидневно.

 

 

Молим всички неравнодушни да подкрепят мероприятието по духовното ограждане на град Севастопол - с Литийното шествие в тежките обстоятелства в Украина на политичеса криза и братоубийствиен конфликт. Надяваме се молитвата на Божията Майка да огради града от бедствието, да дарува прощение на греховете и да вразуми враждуващите.

 

Автомобилното Литийно шествие се провежда с благословението на благочинния на Севастополски окръг протойерей Сергий Халюта.

 

 

Севаастопол, 27 февруари, 2014 год.

 

 

Hersones

crimea.orthodoxy.su

 

 

Православие. Ру

Прочетена 45 пъти

Последно добавени